Foam roller og massage hos Trithon Sport

SMR træning (Self-Myofascial Release) også kaldet "selv massage" er en metode, hvor du ved at rulle dine muskler hen over bolde, puder og lignende får løsnet op for de muskler der binder og irriterer, samt øger smidigheden og restitutionen i forbindelse med hård træning.

Selv massage er meget udbredt i styrketræning og hos fysioterapeuter i forbindelse med genoptræning. Massage udstyret kommer i mange varianter og kan fåes som sticks, lacrossebolde eller foam rollers.

Stick foam rolleren er bygget på kagerulle-princippet og er ekstrem hård. Det er plastik ruller, der er monteret på en pind og som kan give en meget dyb massage, især på lår, lægge og andre steder, hvor man med 2 hænder kan rulle musklerne.

Lacrosse boldene er hårde silicone bolde på størrelse med en tennisbold, der giver mulighed for at komme godt i dybdren af musklerne og kaldes også for trigger point massage.

De mest klassiske selv massage øvelser er med brug af foam rollers, hvor man ruller ben, arme og krop på rullen. Foam rollerne kommer i EPP, EPE og EVA skum og alle foam rollerne gør deres job - det er blot et spørgsmål om hårdhed og massagemuligheder.

EPP foam rollers er de hårdeste foam rollers og er udført i blødt skum, der er ekstremt lette og oftest helt glatte udem dybere trigger point massage-knopper. EPP skummet holder formen længe og er grundet hårdheden ofte det foretrukne valg hos sportsmassøren og fysioterapeuten.

EPE er medium/hårde foam rollers, der minder i stor stil som EPP foam rollerne, men er en smule blødere. De er ligeledes som oftest glatte i overfladen og holder formen længe, samt utrolig lette.

EVA foam rollers, er de bløde foam rollers som er de mest udbredte, da de kommer i et utal af design variationer. EVA foam rollererne er pga det bløde gummi limet på et PVC plastik rør, der gør dem tilpas hårde, og derudover har de fleste producenter af EVA foam rollers (Trigger Point, Bumpy foam rollers osv) skåret riller og knopper ind i gummiet, så der er er mulighed for at få dybere massage ved brug af de forskellige knopper. EVA foam rollers kaldes ofte genrelt for trigger point foam rollers, da de grundet de mange forme kan gå dybt i musklerne og det kræver en del øvelse at kunne bruge EVA foam rolleren korrekt. De fleste crossfit centre har undervisning i disse foam rollers.

29 vare(r)

pr. side

29 vare(r)

pr. side

Foam roller og massage
Minimal Price: DKK28.00
4.7 / 37 Review(s)